Historiasta tähän päivään

Teatteri Provinssi on vuonna 2001 perustettu, yksityisesti toimiva salolainen teatteri. Toimimme aluksi kymmenisen vuotta ilman teatteritilaa, joten "matkalaukku-elämä" on tullut tutuksi.

Tänä päivänä TEATTERIPROVINSSI.FI on kokonaisuus, johon kuuluvat Teatteri PRO Vinssin päänäyttämö Astrum-keskuksessa Salossa, RikalaNäyttämö Sokos Hotel Rikalan yhteydessä Salossa sekä kolme kesäteatteria; Halikon Rikalanmäen kesäteatteri TeatteriVintti, Mustion linnan kesäteatteri Raaseporin Mustiolla ja Mathildedalin kesäteatteri Salon Mathildedalissa.
Katsomokapasitetti päänäyttämöllä on 353, RikalaNäyttämöllä 220, Mustion linnan kesäteatterissa 450 ja Mathildedalissa 250, eli yhteensä lähes 1300 katsomopaikkaa.
Päänäyttämömme lavan koko on 120 neliömetriä ja vapaa korkeus 4,5m.

Teatterikokonaisuus tekee eniten ensi-iltoja salolaisista teattereista, n. 10 kpl / vuosi ja on ylivoimaisesti suurin teatterikokonaisuus yli 42000 katsojalla (2018). Vuonna 2019 ylitimme 50 000 katsojan rajan.
Teatteria teemme ammatiksemme ja työllistämme teatterin alan tekijöitä noin 20 henkilöä vuositasolla ja lisäksi harrastusmahdollisuutta tarjoamme lähes 100 henkilölle joka vuosi.

Perusajatuksena on tuottaa katsojille ammattimaisin ottein toteutettavia teatteri-esityksiä, konsertteja ja estradiviihdettä periaatteella jokaiselle jotakin. Omien tuotantojemme lisäksi tuomme näyttämöillemme ja satunnaisesti myös Salohalliin ja Salon Urheilutalolle yhteistyöproduktioita muiden teattereiden kanssa sekä yksittäisiä vierailuesityksiä ja konsertteja, joita on vuosittain lähes 50 eri tapahtumaa. Eri esityskertoja kertyy lähes 200 kpl, eli useammin kuin joka toinen päivä.

Olemme panostaneet teatteritilan toimivuuteen kaikin tavoin. Akustiikka toimii niin puhenäytelmille kuin konserteillekin, valo-ja äänitekniikka on korkealuokkaista, ilmastointi, katsomotuolit ja hyvät jalkatilat antavat katsojalle nautittavan hetken esitykseen.
Pyörätuoli / liikuntarajoitteisille on esteetön kulku teatterin lämpiöön sekä katsomoon.
Katsojalämpiöt ovat tilavia ja viihtyisiä.

Päänäyttämöllä itse ylläpitämämme Teatteriravintola palvelee ennen esitystä ja väliajalla.
Muissa näyttämötiloissamme teatteriravintolatoiminnasta vastaavat yhteistyökumppanimme, jotka ovat samalla myös vuokranantajiamme näille näyttämötiloillemme.

Oma teatteritila mahdollisti myös nuorisoteatteritoiminnan. Nuorisoryhmä aloitti toimintansa lokakuussa 2011. Salon Kansalaisopiston kurssitarjonnassa olimme mukana 2013-2018, jonka jälkeen toiminta siirtyi Salon Kansalaisopiston omiin tiloihin. Mukana toiminnassa olivat 13-18 vuotiaat nuoret.

Tulevaisuudessakin teatterimme tarjoaa elämyksiä ja hyviä tarinoita ammattimaisesti.

William Shakespearen kootut teokset 29.01.2011 oli ensimmäinen päänäyttämön ensi-ilta. Rooleissa Hannes Suominen ja Joonas Suominen, Jarmo Hämerannan ohjauksessa.

Halikon Rikalanmäen kesäteatterin lipunmyynti kesään 2012 asti.

Teatterikoira Pörri (22.2.2009 - 17.9.2020)

Teatterin päänäyttämö / lippumyymälä sijaitsevat historiallisessa Saloran kiinteistössä, Astrum keskuksessa.
Astrum keskus jatkaa Salon historiaa. Lue lisää.